Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, October 19, 2011

Crno-bijela torta

Potrebno:

6 jaja
200 g secera u prahu
200 g maslaca
100 g oraha
3 žlice kakaa
100 g cokolade

Za ukrašavanje:

200 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Žumanca i šećer dobro izmiješajte, dodajte pjenasto izmiješan maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka.
  2. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Jedan stavite u namazan i mrvicama posut oblik za tortu, pa pecite na temperaturi od 185°C oko 40 minuta. Drugi dio spremite u hladnjak.
  3. Kada je prvi dio pečen, ohladite ga i premažite nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka.
Posluzivanje:

Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

Savjet:

Umjesto u klasičnom okruglom obliku, kolač posve jednostavno možete ispeći i u četvrtastom kalupu ili pripremite tortice.
Mozete je ukrasiti usecerenim vocem.

No comments:

Recepti Headline Animator