Potrebno:
6 jaja
200 g secera u prahu
200 g maslaca
100 g oraha
3 žlice kakaa
100 g cokolade
6 jaja
200 g secera u prahu
200 g maslaca
100 g oraha
3 žlice kakaa
100 g cokolade
Za ukrašavanje:
200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Žumanca i šećer dobro izmiješajte, dodajte pjenasto izmiješan maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Jedan stavite u namazan i mrvicama posut oblik za tortu, pa pecite na temperaturi od 185°C oko 40 minuta. Drugi dio spremite u hladnjak.
- Kada je prvi dio pečen, ohladite ga i premažite nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka.
Posluzivanje:
Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Savjet:
Umjesto u klasičnom okruglom obliku, kolač posve jednostavno možete ispeći i u četvrtastom kalupu ili pripremite tortice.
Mozete je ukrasiti usecerenim vocem.
Tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Savjet:
Umjesto u klasičnom okruglom obliku, kolač posve jednostavno možete ispeći i u četvrtastom kalupu ili pripremite tortice.
Mozete je ukrasiti usecerenim vocem.
No comments:
Post a Comment