Potrebno:
300 g nauta (sirove leblebije)
1-2 cena bijelog luka
4 kasike limunovog soka
1 kasicica soli
1 kasika tahini namaza
2 kasike maslinovog ulja
Priprema:
Naut, koji je tokom noci bio potopljen, kuhajte dok ne postane mek.Izblendirajte kuhani naut i sve ostale sastojke.Mozete ga posluziti uz integralni capati (beskvasni hljeb) ili bilo koji drugi hljeb, ali u mediteranskim recepturama pominje se pita hljeb. (Mada naziv asocira na pite, s njima nema nikakve veze, vec je najtacnije poredjenje sa beskvasnim lepinjicama koje se peku na ringli).
300 g nauta (sirove leblebije)
1-2 cena bijelog luka
4 kasike limunovog soka
1 kasicica soli
1 kasika tahini namaza
2 kasike maslinovog ulja
Priprema:
Naut, koji je tokom noci bio potopljen, kuhajte dok ne postane mek.Izblendirajte kuhani naut i sve ostale sastojke.Mozete ga posluziti uz integralni capati (beskvasni hljeb) ili bilo koji drugi hljeb, ali u mediteranskim recepturama pominje se pita hljeb. (Mada naziv asocira na pite, s njima nema nikakve veze, vec je najtacnije poredjenje sa beskvasnim lepinjicama koje se peku na ringli).
No comments:
Post a Comment