Potrebno:
8 kriški Francuskog hljeba
100 g Crne masline bez košpica
100 g Sušenog paradajza (ili cherry paradajza)
100 g Parmezana (naribanog)
1 glavica Luka (narezanog na rezance)
1 kašika Listića peršuna
4 kašike Maslinovog ulje
Priprema:
8 kriški Francuskog hljeba
100 g Crne masline bez košpica
100 g Sušenog paradajza (ili cherry paradajza)
100 g Parmezana (naribanog)
1 glavica Luka (narezanog na rezance)
1 kašika Listića peršuna
4 kašike Maslinovog ulje
Priprema:
2.
Zgnječite masline sa dvije kašike maslinovog ulja kako biste napravili namaz pesto, pa premažite po prepečenim kriškama hljeba.
3.
Po vrhu pospite nagrubo nasjeckani paradajz, luk i peršun. Pospite parmesanom i nakratko ponovo zagrijte u pećnici dok se sir ne otopi.
1.
Kriške francuskog hljeba namažite sa 2 kašike maslinovog ulja, pa pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C tako da pozlatni sa obje strane.