Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, October 19, 2011

Crostini sa tostiranim sirom, paradajzom i crnim maslinama

Potrebno:

8 kriški Francuskog hljeba
100 g Crne masline bez košpica
100 g Sušenog paradajza (ili cherry paradajza)
100 g Parmezana (naribanog)
1 glavica Luka (narezanog na rezance)
1 kašika Listića peršuna
4 kašike Maslinovog ulje

Priprema:

1.

Kriške francuskog hljeba namažite sa 2 kašike maslinovog ulja, pa pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C tako da pozlatni sa obje strane.

2.

Zgnječite masline sa dvije kašike maslinovog ulja kako biste napravili namaz pesto, pa premažite po prepečenim kriškama hljeba.

3.

Po vrhu pospite nagrubo nasjeckani paradajz, luk i peršun. Pospite parmesanom i nakratko ponovo zagrijte u pećnici dok se sir ne otopi.

No comments:

Recepti Headline Animator