Potrebno:
2 kocke s gljivama
4 kriske bijelog hljeba
1 kasika suncokretovog ili maslinovog ulja
2 cesna bijelog luka
1 kasika nasjeckanog persuna
1 kasika narezanog vlasca
Priprema:
1. U litar kipuce vode stavite kocke s gljivama i kuhajte 5 minuta.
2. Kriske hljeba popecite s obiju strana
u tosteru ili na malo ulja u tavi pa ih premazite bijelim lukom
Posluzivanje:
U svaki tanjir stavite po 1 krisku hljeba, prelijte je vrucom supom od gljiva i pospite nasjeckanim vlascem i persunom.
2 kocke s gljivama
4 kriske bijelog hljeba
1 kasika suncokretovog ili maslinovog ulja
2 cesna bijelog luka
1 kasika nasjeckanog persuna
1 kasika narezanog vlasca
Priprema:
1. U litar kipuce vode stavite kocke s gljivama i kuhajte 5 minuta.
2. Kriske hljeba popecite s obiju strana
u tosteru ili na malo ulja u tavi pa ih premazite bijelim lukom
Posluzivanje:
U svaki tanjir stavite po 1 krisku hljeba, prelijte je vrucom supom od gljiva i pospite nasjeckanim vlascem i persunom.
No comments:
Post a Comment