Prilagođeno pretraživanje

Friday, October 28, 2011

Sarlota od jabuka i pirinca

Potrebno:

2,5 dl mlijeka
4 kasike pirinca
kompot od jabuka
soljica grozdjica
18 piskota
1 jaje
2 kasike secera
casica ruma

Priprema:

1. Pirinac prokuhati u vrucoj vodi, proprati ga hladnom vodom, ocijediti, spustiti u mlijeko i nastaviti kuhanje dok se sasvim skuha.Dodati secer, umjesati zumance i snijeg od bjelanceta.Razblaziti rum sa malo vode, zasecerati ga i skuhati sirup, pa time navlaziti piskote.
2. Na dno suda staviti grozdjice, uz ivicu piskote.Zatim redati pirinac, pa jabuke iz kompota, opet pirinac i tako dok se ne utrose sve namirnce.Tortu hladiti najmanje 12 sati, dobro ohladjenu preruciti na tanjir za posluzivanje.

No comments:

Recepti Headline Animator