Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, October 19, 2011

Trešnja-paradajz u ulju

POTREBNO(za teglu od 500 g):

30-40 paradajza,
5 česana bijelog luka,
po kašika isitnjenog ruzmarina i majčine dušice i nekoliko grančica,
5 dl maslinovog ulja,
kašika šećera, so
biber

Priprema:

Opran, posušen i prepolovljen paradajz složiti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje (da se ne dodiruju). Preliti sa 6-7 kašika ulja, posoliti, pobiberiti, posuti šećerom, majčinom dušicom i ruzmarinom; sušiti oko 2 sata u rerni zagrijanoj na 100 stepeni, te ostaviti u isključenoj rerni oko sat. U steriliziranu teglu staviti oguljen bijeli luk, grančice ruzmarina i majčine dušice, paradajz i zaliti uljem da ih potpuno prekrije. Držati na hladnom i tamnom mjestu ili u frižideru.

No comments:

Recepti Headline Animator