Potrebno:
400 g pilecih iznutrica
1,5 l vode
po 1 korjen persina i celera
1 mrkva
1 kasika Vegete
10 g maslaca
1 kasicica brasna
Za knedlice:
50 g pilecih jetrica
60 g brasna
1 jaje
biber
prstohat soli
1 kasika nasjeckanog persuna
Priprema:
1. Pilece iznutrice narezite na menje komadice i zalijte vodom.
2. Dodajte korjenasto povrce narezano na kolutice i Vegetu.
3. Supu kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta.
4. Na maslacu kratko popecite brasno i umjesajte ga u supu.
5. Pilece jetrice sitno nasjeckajte, a zatim pomjesajte sa brasnom, jajem, biberom, solji i persunom.
6. Od pripremljene smjese, u drugoj posudi ukuhajte knedle.Kuhajte ih 10-ak minuta i ocijedite.
Posluzivanje:
Knedle umijesajte u supu, pospite nasjeckanim persunom i posluzite.
400 g pilecih iznutrica
1,5 l vode
po 1 korjen persina i celera
1 mrkva
1 kasika Vegete
10 g maslaca
1 kasicica brasna
Za knedlice:
50 g pilecih jetrica
60 g brasna
1 jaje
biber
prstohat soli
1 kasika nasjeckanog persuna
Priprema:
1. Pilece iznutrice narezite na menje komadice i zalijte vodom.
2. Dodajte korjenasto povrce narezano na kolutice i Vegetu.
3. Supu kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta.
4. Na maslacu kratko popecite brasno i umjesajte ga u supu.
5. Pilece jetrice sitno nasjeckajte, a zatim pomjesajte sa brasnom, jajem, biberom, solji i persunom.
6. Od pripremljene smjese, u drugoj posudi ukuhajte knedle.Kuhajte ih 10-ak minuta i ocijedite.
Posluzivanje:
Knedle umijesajte u supu, pospite nasjeckanim persunom i posluzite.
No comments:
Post a Comment