Potrebno:
2 bjelanceta
250 g secera
250 g mljevenih ljesnjaka
sok od 1 limuna
Priprema:
Ulupajte cvrst snijeg od bjelanaca, postepeno dodajuci secer u prahu i sok od limuna.Dobijenoj masi dodajte mljevene ljesnjake i lagano promjesajte i pravite loptice tako sto je potrebno prstom napraviti udubljenja na lopticama u koja se stavi zrno ljesnjaka.Pripremljene puslice redajte u pleh podmazan maslacem i posut sa malo brasna.Susiti u rerni na 150 °C.
2 bjelanceta
250 g secera
250 g mljevenih ljesnjaka
sok od 1 limuna
Priprema:
Ulupajte cvrst snijeg od bjelanaca, postepeno dodajuci secer u prahu i sok od limuna.Dobijenoj masi dodajte mljevene ljesnjake i lagano promjesajte i pravite loptice tako sto je potrebno prstom napraviti udubljenja na lopticama u koja se stavi zrno ljesnjaka.Pripremljene puslice redajte u pleh podmazan maslacem i posut sa malo brasna.Susiti u rerni na 150 °C.
No comments:
Post a Comment