Potrebno za 4 osobe:
- 750 g krompira
- 150 ml bujona ili supe od kocke
- 250 g celera u drškama
- 2 kiselkaste jabuke
- kašika krupno mlevenog senfa
- 4 kašike soka od limuna
- so, biber- 4 kašike maslinovog ulja
- veza rukole - 80 tanko sečenog goveđeg pršuta
Priprema:
1. Krompir operite i kuvajte 20-25 minuta. Zatim ga oljuštite i kad se prohladi narežite ga na kriške. Zagrejte bujon, prelijte krompir, pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta.
2. Celer očistite, operite i sitno narežite. Jabukama izvadite koštice pa ih narežite na kriščice. Izmešajte senf, sok od limuna, so i biber pa muteći žicom umešajte i ulje.
3. Tako pripremljen dresing izmešajte s krompirom, jabukama i celerom.
Rukolu očistite, operite, iscepkajte na manje komade, umešajte u salatu. Na kraju na salatu stavite sečeni pršut.
No comments:
Post a Comment