Potrebno:
200 g piskota
500 g jagoda
250 g secera
2 bjelanceta
1/2 limuna
2 kasike ruma
3 dl slatke pavlake
1 soljica mlijeka
Priprema:
1. Mlijeko izmijesazi sa rumom i poprskati piskote.
2. Jagode ispasirati, limun iscijediti, a pavlaku umutiti.
3. Bjelanca umutiti u cvrst snijeg, dodati pripremljenu pavlaku, umijesati ispasirane jagode prethodno poprskane limunovim sokom.
4. Kalup za tortu obloziti masnim pekarskim papirom, po dnu i stranicama rasporediti piskote poprskane mjesavinom mlijeka i ruma, pazljivo usuti pripremljenu masu sa jagodama, slagom, pavlakom i cvrstim snijegom od bjelanaca.Odozgo prekriti pripremljenim piskotama.Pokriti ili poklopiti aluminijskom folijom, staviti u frizider da odstoji najmanje 3 sata.Izvaditi.Sarlotu u kalupu na par sekundi potopiti u vrucu vodu i okrenuti na tanjir za posluzivanje.Skinuti masni pekarski papir i dekorisati po zelji.
200 g piskota
500 g jagoda
250 g secera
2 bjelanceta
1/2 limuna
2 kasike ruma
3 dl slatke pavlake
1 soljica mlijeka
Priprema:
1. Mlijeko izmijesazi sa rumom i poprskati piskote.
2. Jagode ispasirati, limun iscijediti, a pavlaku umutiti.
3. Bjelanca umutiti u cvrst snijeg, dodati pripremljenu pavlaku, umijesati ispasirane jagode prethodno poprskane limunovim sokom.
4. Kalup za tortu obloziti masnim pekarskim papirom, po dnu i stranicama rasporediti piskote poprskane mjesavinom mlijeka i ruma, pazljivo usuti pripremljenu masu sa jagodama, slagom, pavlakom i cvrstim snijegom od bjelanaca.Odozgo prekriti pripremljenim piskotama.Pokriti ili poklopiti aluminijskom folijom, staviti u frizider da odstoji najmanje 3 sata.Izvaditi.Sarlotu u kalupu na par sekundi potopiti u vrucu vodu i okrenuti na tanjir za posluzivanje.Skinuti masni pekarski papir i dekorisati po zelji.
No comments:
Post a Comment