Potrebno:
- Ista količina šargarepe,
- karfiola,
- tikvica,
- brokolija
- i obarenog pirinča
- (u zavisnosti od sezone, kombinacija povrca moze biti i drugacija);
- malo aleve paprike,
- bibera i
- algi
Priprema:
Povrće se prvo blanšira i dobro ocijedi, a zatim se izmiksuje. Potom se sjedini sa barenim pirinčem, koji masi daje kompaktnost. Naprave se burgeri, čija je struktura - zbog sastojaka - mekša od onih od mesa. Prže se na hladno cjeđenom ulju. Burgeri se serviraju uz bareno povrće.
Komentar:
Povrće se prvo blanšira i dobro ocijedi, a zatim se izmiksuje. Potom se sjedini sa barenim pirinčem, koji masi daje kompaktnost. Naprave se burgeri, čija je struktura - zbog sastojaka - mekša od onih od mesa. Prže se na hladno cjeđenom ulju. Burgeri se serviraju uz bareno povrće.
Komentar:
Makroburgeri su sjajan način da privolite svoje mališane, čak i ako nisu ljubitelji povrća, da pojedu zdrav obrok i u organizam unesu dragocene minerale, vitamine i vlakna.
Alge se dodaju jelima zato što su, baš kao i brokoli, jak antioksidant. Koje alge ćete odabrati, zavisi od vašeg ukusa, a bez obzira na izbor, dovoljna su dva centimetra dnevno.
No comments:
Post a Comment