Prilagođeno pretraživanje

Monday, October 17, 2011

Torta od jagoda sa cokoladom

Potrebno:

3 jajeta
225 g secera
2 kesice vanilin secera
50 g brasna
50 g gustina
1/2 kesice praska za pecivo
1 kasicica kakao praha
500 g jagoda
1,5 kesica zelatina
750 ml jogurta
3 kasike limunovog soka
400 ml slatke pavlake
3 kasike cokoladnih mrvica

Priprema:

1. Pjenasto umutiti 3 zumanceta sa 3 kasike tople vode, umijesati vanilin secer i 125 g secera.Na kraju pazljivo dodati cvrst snijeg od bjelanaca.Varjacom umijesati brasno, gustin, kakao prah i prasak za pecivo.
2. Kalup za tortu namazati maslacem, obloziti masnim pekarskim papirom.Uliti pripremljenu masu za patispanj.Peci u zagrijanoj rerni na 190 °C oko 12 minuta.
3. Peceni patispanj izvaditi na platnenu salvetu prethodno posutu secerom, urolati i ostaviti da se ohladi.
4. Oprane i ociscene jagode isjeci na polovine.Zelatin pripremiti po upustvu na kesici.
5. Izmijesati jogurt, sok od limuna, 100 g secera i kesicu vanilin secera, dodati razmucen zelatin u krem.Staviti 30 minuta u frizider.Kada masa pocne da se zgusnjava umijesati 200 ml cvrsto umucene slatke pavlake.
6. Odstajali patispanj premazati pripremljenim kremom, isjeci ga na 5 traka, od kojih jedna treba da je vrlo uzana.Po njima rasporediti jagode isjecene na polovine, za dekoraciju torte odvojiti 15-20 cijelih jagoda.Najuzu traku saviti u obliku puzica, ostalim trakama obmotavati "puzica".Oko pripremljene torte postaviti obruc od kalupa za tortu.Staviti u frizider da odstoji 2 sata.Izvaditi i skinuti obruc.
7. Preostalu slatku pavlaku cvrsto umutiti, 1/3 mase staviti u poslasticarski spric i tortu bogato dekorisati.Posuti cokoladnim mrvicama.Po vrhu rasporediti odvojene jagode za dekoraciju.

No comments:

Recepti Headline Animator