Potrebno:
Za patispanj:
500 g integralnog brasna
200 g hladno cijedjenog ulja
1,5-2 kasike malteksa
1 prasak za pecivo
malo kisele vode
Za vocni sos:
po jedno pakovanje zamrznutih malina, visanja i kupina
4 kasike malteksa
Priprema:
Sjediniti sastojke tako da gustina mase bude kao kad se pravi proja.Peci na temperaturi izmedju 180 i 200 °C izmedju sat i sat i po.Sve sastojke za vocni preliv zajedno prokuhati, dok se sos ne zgusne (naravno umjereno).Sosom preliti patispanj.Tijesto ce upiti sok, a na povrsini ce ostati voce.Kad se torta prohladi, preko voca se premaze biljni slag.
Komentar:
Naprosto nevjerovatno!Ova socna torta, bogatog je vocnog ukusa, ne samo da je prvoklasna poslastica vec je zahvaljujuci pametnom izboru namirnica (integralno brasno, hladno cijedjeno ulje, voce) i - zdrava!
Za patispanj:
500 g integralnog brasna
200 g hladno cijedjenog ulja
1,5-2 kasike malteksa
1 prasak za pecivo
malo kisele vode
Za vocni sos:
po jedno pakovanje zamrznutih malina, visanja i kupina
4 kasike malteksa
Priprema:
Sjediniti sastojke tako da gustina mase bude kao kad se pravi proja.Peci na temperaturi izmedju 180 i 200 °C izmedju sat i sat i po.Sve sastojke za vocni preliv zajedno prokuhati, dok se sos ne zgusne (naravno umjereno).Sosom preliti patispanj.Tijesto ce upiti sok, a na povrsini ce ostati voce.Kad se torta prohladi, preko voca se premaze biljni slag.
Komentar:
Naprosto nevjerovatno!Ova socna torta, bogatog je vocnog ukusa, ne samo da je prvoklasna poslastica vec je zahvaljujuci pametnom izboru namirnica (integralno brasno, hladno cijedjeno ulje, voce) i - zdrava!
No comments:
Post a Comment