Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, October 25, 2011

Makrobioticka torta

Potrebno:

Za patispanj:

500 g integralnog brasna
200 g hladno cijedjenog ulja
1,5-2 kasike malteksa
1 prasak za pecivo
malo kisele vode

Za vocni sos:

po jedno pakovanje zamrznutih malina, visanja i kupina
4 kasike malteksa

Priprema:

Sjediniti sastojke tako da gustina mase bude kao kad se pravi proja.Peci na temperaturi izmedju 180 i 200 °C izmedju sat i sat i po.Sve sastojke za vocni preliv zajedno prokuhati, dok se sos ne zgusne (naravno umjereno).Sosom preliti patispanj.Tijesto ce upiti sok, a na povrsini ce ostati voce.Kad se torta prohladi, preko voca se premaze biljni slag.

Komentar:

Naprosto nevjerovatno!Ova socna torta, bogatog je vocnog ukusa, ne samo da je prvoklasna poslastica vec je zahvaljujuci pametnom izboru namirnica (integralno brasno, hladno cijedjeno ulje, voce) i - zdrava!

No comments:

Recepti Headline Animator