Potrebno (za teglu od 500 g):
6 glavica kapule
0, 5 dl ekstra djevicanskog maslinovog ulja
1 dl jabukovog sirceta
2 dl piva
80 g smedjeg secera
kasika isitnjene majcine dusice
so
biber
Priprema:
U zagrijano ulje staviti oguljen prepolovljen luk, poprziti 15-ak minuta na srednje jakoj vatri cesto mijesajuci, dok ne postane skroz proziran.Preliti sircetom, a kad pola tekucine ispari dodati pivo, secer, majcinu dusicu, so i biber.Kada provri, smanjiti vatru i kuhati oko pola sata ili dok luk ne omeksa, a tekucina ne postane gusta (kao marmelada).Vruce usuti u sterilnu teglu!Gorko slatki namaz od kapule savrsen je uz sve vrste zrelih sireva.
6 glavica kapule
0, 5 dl ekstra djevicanskog maslinovog ulja
1 dl jabukovog sirceta
2 dl piva
80 g smedjeg secera
kasika isitnjene majcine dusice
so
biber
Priprema:
U zagrijano ulje staviti oguljen prepolovljen luk, poprziti 15-ak minuta na srednje jakoj vatri cesto mijesajuci, dok ne postane skroz proziran.Preliti sircetom, a kad pola tekucine ispari dodati pivo, secer, majcinu dusicu, so i biber.Kada provri, smanjiti vatru i kuhati oko pola sata ili dok luk ne omeksa, a tekucina ne postane gusta (kao marmelada).Vruce usuti u sterilnu teglu!Gorko slatki namaz od kapule savrsen je uz sve vrste zrelih sireva.
No comments:
Post a Comment