Potrebno:
Za tijesto:
140 g putera
200 g mekog brasna
70 g secera u prahu
1 zumance
3 kasike kakaa
Za krem:
3 jajeta
150 g secera
100 g putera
1 vanilin secer
Priprema:
Od brasna, putera, secera, zumanaca i kakaa zamijesiti tijesto.Razviti tanko tijesto i kalupom vaditi male pogacice.Staviti u pleh posut brasnom i peci oko 15 minuta na 220 °C.Za krem umutiti jaja, secer i vanilin secer i staviti da se kuha na pari mijesajuci sve vrijeme dok se krem ne zgusne.Kada je krem gotov ohladiti ga i pomijesati sa umucenim puterom.Pecene pogacice ohladiti, premazati kremom i spajati dvije po dvije.Podlagati ih na resetkastu podlogu i preliti cokoladnom glazurom i ukrasiti po zelji sa krmom i sluziti uz kafu ili neko drugo toplo pice.
Za tijesto:
140 g putera
200 g mekog brasna
70 g secera u prahu
1 zumance
3 kasike kakaa
Za krem:
3 jajeta
150 g secera
100 g putera
1 vanilin secer
Priprema:
Od brasna, putera, secera, zumanaca i kakaa zamijesiti tijesto.Razviti tanko tijesto i kalupom vaditi male pogacice.Staviti u pleh posut brasnom i peci oko 15 minuta na 220 °C.Za krem umutiti jaja, secer i vanilin secer i staviti da se kuha na pari mijesajuci sve vrijeme dok se krem ne zgusne.Kada je krem gotov ohladiti ga i pomijesati sa umucenim puterom.Pecene pogacice ohladiti, premazati kremom i spajati dvije po dvije.Podlagati ih na resetkastu podlogu i preliti cokoladnom glazurom i ukrasiti po zelji sa krmom i sluziti uz kafu ili neko drugo toplo pice.
No comments:
Post a Comment