Potrebno za 4 osobe:
- 2 praziluka
- 1 tikvica
- 2 crvene paprike
- 1 limun
- 8 kašičica omekšanog maslaca sa
začinskim biljem
- so, biber
- 4 fileta lososa (po 150 g, sveži ili zamrznuti)
- kašika peršuna
Priprema:
1. Praziluk narežite na kolutove, a tikvicu i papriku na štapiće.
Limun operite vrućom vodom, osušite ga, narendajte koricu i narežite ga
na kriške.
2. Rernu zagrejte na 200 °C. Četiri komada aluminijumske folije premažite sa po kašičicom maslaca. Izmešajte povrće i limunovu koricu, rasporedite po folijama i posolite
i pobiberite.
3. Losos operite, posolite, pobiberite, poslažite na povrće s kriškama limuna, a na svaku gomilicu stavite još po kašičicu maslaca. Uvijte foliju (preklopite i bočne strane folije!) pa pecite u zagrejanoj rerni 25-30 minuta. Pre posluživanja pospite peršunom. Uz ovo osvežavajuće riblje jelo preporučujemo kuvani pirinač.
No comments:
Post a Comment