Potrebno:
55 g maslaca
60 g narendane cokolade za kuhanje
20 g secera
1 zumance
1 bjelance
160 g sladoleda od kafe
kakao u prahu
Priprema:
1. Maslac i cokoladu zajedno otopite na pari i kad se stvori glatka smjesa sklonite s vatre.Zumance i secer mijesajte mikserom 5 minuta.Kad dobijete glatku svijetlu smjesu, dodajte otopljeni maslac i cokoladu.
2. Od bjelanaca umutite cvrst snijeg i pazljivo ga umjesajte u smjesu.Oblike za male kuglofe (mufine) premazite maslacem i pospite brasnom.Dopola ih napunite smjesom.Kasicicom u sredini svakog kolacica napravite udubljenje.
3. Rernu zagrijte na 180 °C.Lim stavite u veci lim u koji ste prethodno ulili malo vruce vode (otprilike 2 cm).Pecite 20 minuta.Lim izvadite iz rerne i pustite da se kolac ohladi.Neposredno prije posluzivanja pospite kakaom tanjirice za posluzivanje, a u sredinu svakog kuglicu sladoleda od kafe.
55 g maslaca
60 g narendane cokolade za kuhanje
20 g secera
1 zumance
1 bjelance
160 g sladoleda od kafe
kakao u prahu
Priprema:
1. Maslac i cokoladu zajedno otopite na pari i kad se stvori glatka smjesa sklonite s vatre.Zumance i secer mijesajte mikserom 5 minuta.Kad dobijete glatku svijetlu smjesu, dodajte otopljeni maslac i cokoladu.
2. Od bjelanaca umutite cvrst snijeg i pazljivo ga umjesajte u smjesu.Oblike za male kuglofe (mufine) premazite maslacem i pospite brasnom.Dopola ih napunite smjesom.Kasicicom u sredini svakog kolacica napravite udubljenje.
3. Rernu zagrijte na 180 °C.Lim stavite u veci lim u koji ste prethodno ulili malo vruce vode (otprilike 2 cm).Pecite 20 minuta.Lim izvadite iz rerne i pustite da se kolac ohladi.Neposredno prije posluzivanja pospite kakaom tanjirice za posluzivanje, a u sredinu svakog kuglicu sladoleda od kafe.
No comments:
Post a Comment