Potrebno:
6 jaja
250 g secera
250 g brasna
1 kesica vanilin secera
75 g maslaca
2 casice ruma
500 g jagoda
2,5 dl slatke pavlake
50 g secera u prahu
Krem od vanile:
3 solje pavlake
9 zumanacaž1/3 sole secera
2 kesice vanilin secera
Priprema:
1. Pjenasto umutiti zumanca sa secerom, umijesati brasno, vanilin secer i na kraju snijeg od bjelanaca.Pazljivo izmjeati sa rastopljenim, prohladjenim maslacem.
2. Od masnog pekarskog papira napraviti 3 identicna kruga, na njih ravnomjerno raspodjeliti pripremljenu masu i peci na 225 °C oko 25 minuta.Izvaditi i ohladiti.
3. Krem od vanile:
Zagrijati pavlaku na niskoj temperaturi vodeci racuna da ne prokljuca.Pazljivo, uz neprestano mjesanje dodati zumanca umucena sa secerom i vanilin secerom.
4. Kratko prokuhati, skinuti sa sporeta i prohladiti.
5. U prohladjen krem od vanile uliti rum.Premazati sva 3 patispanja, po njima rasporediti jagode, sloziti jedan na drugi.Tortu odozgo i sa strane premazati umucenom pavlakom.
6. Dkorisati po zelji.
6 jaja
250 g secera
250 g brasna
1 kesica vanilin secera
75 g maslaca
2 casice ruma
500 g jagoda
2,5 dl slatke pavlake
50 g secera u prahu
Krem od vanile:
3 solje pavlake
9 zumanacaž1/3 sole secera
2 kesice vanilin secera
Priprema:
1. Pjenasto umutiti zumanca sa secerom, umijesati brasno, vanilin secer i na kraju snijeg od bjelanaca.Pazljivo izmjeati sa rastopljenim, prohladjenim maslacem.
2. Od masnog pekarskog papira napraviti 3 identicna kruga, na njih ravnomjerno raspodjeliti pripremljenu masu i peci na 225 °C oko 25 minuta.Izvaditi i ohladiti.
3. Krem od vanile:
Zagrijati pavlaku na niskoj temperaturi vodeci racuna da ne prokljuca.Pazljivo, uz neprestano mjesanje dodati zumanca umucena sa secerom i vanilin secerom.
4. Kratko prokuhati, skinuti sa sporeta i prohladiti.
5. U prohladjen krem od vanile uliti rum.Premazati sva 3 patispanja, po njima rasporediti jagode, sloziti jedan na drugi.Tortu odozgo i sa strane premazati umucenom pavlakom.
6. Dkorisati po zelji.
No comments:
Post a Comment