Potrebno:
650 g pilecih fileta
30 g brasna
sok od 1 limuna
30 g margarina
1 zumance
1 kasika Vegete
1,5 l vode
1 vezica persuna
Priprema:
1. Pilece meso operite i narezite na sitne kockice.Stavite da se kuha u prokuhanu vodu, dodajte Vegetu i kuhajte oko 15 minuta.
2. U medjuvremenu u manjoj zdjelici dobro izmjesajte zumance, brasno, limunov sok i 6 kasika pilece supe.
3.Ovu smjesu lagano ulijevajte u supu uz neprekidno mijesanje da se ne stvore grudvice.
4. Na kraju umijesajte margarin narezan na listice i lagano prokuhajte jos oko 10 minuta.
Posluzivanje:
Supu posluzite ukrasenu nasjeckanim persunom.
Savjet:
Na isti nacin mozete pripremiti i telecu supu.
650 g pilecih fileta
30 g brasna
sok od 1 limuna
30 g margarina
1 zumance
1 kasika Vegete
1,5 l vode
1 vezica persuna
Priprema:
1. Pilece meso operite i narezite na sitne kockice.Stavite da se kuha u prokuhanu vodu, dodajte Vegetu i kuhajte oko 15 minuta.
2. U medjuvremenu u manjoj zdjelici dobro izmjesajte zumance, brasno, limunov sok i 6 kasika pilece supe.
3.Ovu smjesu lagano ulijevajte u supu uz neprekidno mijesanje da se ne stvore grudvice.
4. Na kraju umijesajte margarin narezan na listice i lagano prokuhajte jos oko 10 minuta.
Posluzivanje:
Supu posluzite ukrasenu nasjeckanim persunom.
Savjet:
Na isti nacin mozete pripremiti i telecu supu.
No comments:
Post a Comment