Potrebno:
- 100 g ječma
- 1 žlica Vegete
- 10 g suhih vrganja
- 3-4 žlice ulja
- 300 g krumpira
- 200 g korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)
- 1 glavica luka
Za posluzivanje:
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- ½ žličice papra
Priprema:
1. Ječam dan prije namočite, a zatim ga skuhajte i ocijedite.
2. Na ulju popecite narezano korjenasto povrće, pa krumpir narezan na kockice i očišćenu cijelu glavicu luka.
3.Podlijte s 300 ml vode i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Na kraju kuhanja luk izvadite.
4.Suhe vrganje namočite u hladnu vodu i ostavite neka stoje 10 minuta.
5.Vrganje ocijedite, narežite na manje komadiće i dodajte juhi zajedno s kuhanim ječmom i Vegetom.
6.Sve zalijte s litrom vruće vode i nastavite kuhati još 15 minuta.
Posluzivanje:
Juhu poslužite toplu posutu peršinom i paprom.
1. Ječam dan prije namočite, a zatim ga skuhajte i ocijedite.
2. Na ulju popecite narezano korjenasto povrće, pa krumpir narezan na kockice i očišćenu cijelu glavicu luka.
3.Podlijte s 300 ml vode i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Na kraju kuhanja luk izvadite.
4.Suhe vrganje namočite u hladnu vodu i ostavite neka stoje 10 minuta.
5.Vrganje ocijedite, narežite na manje komadiće i dodajte juhi zajedno s kuhanim ječmom i Vegetom.
6.Sve zalijte s litrom vruće vode i nastavite kuhati još 15 minuta.
Posluzivanje:
Juhu poslužite toplu posutu peršinom i paprom.
No comments:
Post a Comment