Potrebno:
1 solja prosa
2,5 solje vode
1 kasicica soli
50 g sitno isjeckanog crnog luka
25 g mrkve
kendana
jos neko povrce po zelji, sitno sjeckano
hladno cijedjeno suncokretovo ulje
Priprema:
U lonac stavite proso, so i vodu, pa kuhajte pola sata.Kad se prohladi, dodajte povrce i dobro izmijesajte.Oblikujte pljeskavice, a zatim ih przite dok ne porumene.Odlicno se slazu sa tofu sirom (sir od soje), sejtanom (psenicno meso), varivom.Mogu se servirati uz cveklu, barni kupus i mrkvu, a dekorisati pecenim suncokretovim sjemenkama.Na tanjiru je i sejtan (tzv. psenicno meso), a sve je zacinjeno soja sosom.
Savjet:
Sejtan moze da se kupi u svakoj bolje opremljenoj prodavnici zdrave hrane.Osobe koje su na striktnoj dijeti mogu da ga jedu skuhanog, ali je, naravno, ukusniji kad se isprzi na hladno cijedjenom ulju ili ispece u rerni.
1 solja prosa
2,5 solje vode
1 kasicica soli
50 g sitno isjeckanog crnog luka
25 g mrkve
kendana
jos neko povrce po zelji, sitno sjeckano
hladno cijedjeno suncokretovo ulje
Priprema:
U lonac stavite proso, so i vodu, pa kuhajte pola sata.Kad se prohladi, dodajte povrce i dobro izmijesajte.Oblikujte pljeskavice, a zatim ih przite dok ne porumene.Odlicno se slazu sa tofu sirom (sir od soje), sejtanom (psenicno meso), varivom.Mogu se servirati uz cveklu, barni kupus i mrkvu, a dekorisati pecenim suncokretovim sjemenkama.Na tanjiru je i sejtan (tzv. psenicno meso), a sve je zacinjeno soja sosom.
Savjet:
Sejtan moze da se kupi u svakoj bolje opremljenoj prodavnici zdrave hrane.Osobe koje su na striktnoj dijeti mogu da ga jedu skuhanog, ali je, naravno, ukusniji kad se isprzi na hladno cijedjenom ulju ili ispece u rerni.
No comments:
Post a Comment