Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, October 25, 2011

Krema od badema u sosu od malina

Potrebno:

500 ml vrelog mlijeka
300 g vrhnja
250 g sitno smrvljenih badema
4 zumanca
4 listica zelatine
100 g secera
200 g secera u prahu
600 g smrznutih malina
listici mente za ukras

Priprema:

1. Potopite zelatinu u hladnu vodu.Prelijte vrelo mlijeko preko badema, ostavite da malo odstoji, pa procijedite kroz krpu.Mlijeko od badema nadospite vrhnjem da sve bude oko 1/2 l.Zamutite zumance sa secerom da bude pjenasto pa postepeno usipajte mlijeko od badema i nastavite mutiti dok ne bude sasvim pjenasto.
2. Iscijedite zelatinu i umjesajte je u badem kremu.Ohladite pa kratko prije nego se krema spusti, umutite ucvrsto preostalo vrhnje, dodajte u smjesu i ostavite da se hladi.
3. Za sos, stavite maline (odvojite nekoliko za ukras) u tavu, pospite secerom i pustite da prokljuca.Procijedite kroz cjediljku i ostavite da se ohladi.
4. Za posluzivanje, prelijte sos po tanjirima, kremu od badema isjecite koristeci 2 kasike i postaviteu sos.Posluzite ukraseno mentom i preostalim malinama.

No comments:

Recepti Headline Animator