Potrebno:
jednake kolicine ruzmarina i kadulje
bijeli luk
so
biber po zelji
Priprema:
Ruzmarin i kadulju oprati, dobro osušiti i isjeckati skroz na sitno.Bijeli luk oguliti, sitno isjeckati i pomiješati sa biljem.Sve posoliti, pobiberiti, staviti u teglu i zatvoriti.Ovo obavezno držati u frižideru.Ovako aromatizirana so izvrsna je kod pripreme mesa, ribe i krompira, pecenih u rerni ili na rostilju.
jednake kolicine ruzmarina i kadulje
bijeli luk
so
biber po zelji
Priprema:
Ruzmarin i kadulju oprati, dobro osušiti i isjeckati skroz na sitno.Bijeli luk oguliti, sitno isjeckati i pomiješati sa biljem.Sve posoliti, pobiberiti, staviti u teglu i zatvoriti.Ovo obavezno držati u frižideru.Ovako aromatizirana so izvrsna je kod pripreme mesa, ribe i krompira, pecenih u rerni ili na rostilju.
No comments:
Post a Comment