Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, October 18, 2011

Fini rolat sa jagodama

Potrebno:

4 jajeta
so
80 g secera
125 g brasna
1/2 kesice praska za pecivo
750 g jagoda
100 g secera u prahu
300 ml slatke pavlake
2 kesice ucvrscivaca za tortu
400 g sremackog sira
1 limun

Priprema:

1. Bjelanca umutiti u cvrst snijeg sa vrlo malo soli.Zumanca pjenasto umutiti sa secerom i vanilin secerom.Izmijesati brasno sa praskom za pecivo, postepeno dodavati u masu sa zumancima.Na kraju varjacom umijesati cvrst snijeg od bjelanaca.
2. Pleh za pecenje obloziti masnim pekarskim papirom, izliti pripremljenu masu za patispanj i peci u zagrijanoj rerni na 200 °C oko 10 minuta, da dobije svijetlo braon boju.
3. Izvaditi na platnenu salvetu posutu secerom, skinuti masni pekarski papir.Patispanj urolati i ostaviti da se hladi.
4. Polovinu kolicine pripremljenih jagoda usitniti a ostatak ispasirati sa 75 g secera.
5. Slatku pavlaku umutiti u cvrstu masu, dodati ucvrscivac.Izmijesati ispasirani sremacki sir sa sjeckanim jagodama, dodati sok i narendanu koru limuna, na kraju umijesati umucenu pavlaku.
6. Ohladjeni patispanj odmotati, premazati masom sa sirom, ostavljajuci slobodne ivice.Urolati.Obmotati platnenom salvetom.Ostaviti da stoji 1 sat.Izvaditi na ovalni tanjir za posluzivanje, posuti secerom u prahu i isjeci na kriske.

No comments:

Recepti Headline Animator