Potrebno:
1 veći omot oblatne
Za kremu:
1 veći omot oblatne
Za kremu:
- 4 cijela jaja
- 2 žumanjka
- 30 dag šećera
- 10 dag čokolade
- 30 dag maslaca
- 1/2 limunova soka
- 15 dag badema
- čokoladna glazura
Priprema:
1. Pomoću okrugle posude i ostrog noza izrežite oblatne da dobijete 10 okruglih listova.
2. Krema: Jaja, žumanjke, šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, ostavite je da se ohladi. Zatim umiješajte pjenasto umucen maslac, limunov sok i mljevene bademe koje ste prethodno ogulili i popržili.
3. Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu, a zatim ih ostavite da se hlade pod opterećenjem.
4. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom.
Napomena:Kljucno je da su oblatne svježe.
1. Pomoću okrugle posude i ostrog noza izrežite oblatne da dobijete 10 okruglih listova.
2. Krema: Jaja, žumanjke, šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, ostavite je da se ohladi. Zatim umiješajte pjenasto umucen maslac, limunov sok i mljevene bademe koje ste prethodno ogulili i popržili.
3. Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu, a zatim ih ostavite da se hlade pod opterećenjem.
4. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom.
Napomena:Kljucno je da su oblatne svježe.
No comments:
Post a Comment