Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, October 25, 2011

Pišinger torta

Potrebno:

1 veći omot oblatne

Za kremu:
  • 4 cijela jaja
  • 2 žumanjka
  • 30 dag šećera
  • 10 dag čokolade
  • 30 dag maslaca
  • 1/2 limunova soka
  • 15 dag badema
  • čokoladna glazura
Priprema:

1. Pomoću okrugle posude i ostrog noza izrežite oblatne da dobijete 10 okruglih listova.
2. Krema: Jaja, žumanjke, šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, ostavite je da se ohladi. Zatim umiješajte pjenasto umucen maslac, limunov sok i mljevene bademe koje ste prethodno ogulili i popržili.
3. Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu, a zatim ih ostavite da se hlade pod opterećenjem.
4. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom.

Napomena:Kljucno je da su oblatne svježe.

No comments:

Recepti Headline Animator