Potrebno:
250 g kelja
5 krompira
glavica luka
1 dcl maslinovog ulja
so
biber
150 g govedje kobasice
Priprema:
1. Ocistite listove kelja, urolajt ih zajedno i isjecite na tanke rezance.
2. Oljustite krompiri luk i isjecite na reznjeve, prelijte sa 2 l vode i kuhajte 15 minuta.
3. Izvadite i ocjedit krompir i luk, izgnjecite kao pire i vratite u vodu.
4. Dodajte ulje, zacinite, a kad prokuha dodajte kelj.
5. Ostavite da vri 3 minute, a potom dodajte kobasice prethodno kuhane 15 minuta i isjecene na kolutove, kuhajte jos nekoliko minuta i odmah posluzite.
250 g kelja
5 krompira
glavica luka
1 dcl maslinovog ulja
so
biber
150 g govedje kobasice
Priprema:
1. Ocistite listove kelja, urolajt ih zajedno i isjecite na tanke rezance.
2. Oljustite krompiri luk i isjecite na reznjeve, prelijte sa 2 l vode i kuhajte 15 minuta.
3. Izvadite i ocjedit krompir i luk, izgnjecite kao pire i vratite u vodu.
4. Dodajte ulje, zacinite, a kad prokuha dodajte kelj.
5. Ostavite da vri 3 minute, a potom dodajte kobasice prethodno kuhane 15 minuta i isjecene na kolutove, kuhajte jos nekoliko minuta i odmah posluzite.
No comments:
Post a Comment