Potrebno:
20 sparoga
so
1 srednja kasika vinskog sirceta
4 jaja
100 g maslaca
sok od 2 limuna
2 srednje kasike estragon senfa
Priprema:
Sparoge kuhati u kljucaloj vodi 3-5 minuta, zavisno od debline stabla.U drugu posudu uliti vodu, dodati so i sirce.Kad voda prokljuca,razbiti jaja i ubaciti ih u vodu, paziti da se ne zutanjak ne razlije.Kuhati 2-3 minute, a zatim pazljivo izvaditi pomocu kasike sa rupicama.Ovaj postupak ponoviti sa svakim jajetom.Otopiti maslac u maloj tavi i dodati sok od limuna i estragon senf.Staviti na tanjir 5 kuhanih sparoga i formirati gnijezdo na koje cete poloziti jaje.Preliti maslacem i senfom.Posluziti toplo.
20 sparoga
so
1 srednja kasika vinskog sirceta
4 jaja
100 g maslaca
sok od 2 limuna
2 srednje kasike estragon senfa
Priprema:
Sparoge kuhati u kljucaloj vodi 3-5 minuta, zavisno od debline stabla.U drugu posudu uliti vodu, dodati so i sirce.Kad voda prokljuca,razbiti jaja i ubaciti ih u vodu, paziti da se ne zutanjak ne razlije.Kuhati 2-3 minute, a zatim pazljivo izvaditi pomocu kasike sa rupicama.Ovaj postupak ponoviti sa svakim jajetom.Otopiti maslac u maloj tavi i dodati sok od limuna i estragon senf.Staviti na tanjir 5 kuhanih sparoga i formirati gnijezdo na koje cete poloziti jaje.Preliti maslacem i senfom.Posluziti toplo.
No comments:
Post a Comment