Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, October 18, 2011

Punc torta sa jabukama

Potrebno:

150 g brasna
75 g maslaca
1 jaje
naribana kora limuna
1 kg jabuka
100 g oraha
100 g secera u prahu
cimet
vanilin-secer

Punc masa:

6 jaja
100 g secera
50 g maslaca
100 g brasna (pola ostro, pola pirincano)

Priprema:

1. Zamijesite tijesto od brasna, maslaca, secera, jajeta i limunove kore.Raziviti ga u obliku okruglog kalupa za tortu.Tijesto ispeci do pola.Izvaditi ga i obloziti oljustenim, narendanim jabukama (nakiselim).Posuti jabuke secerom, cimetom, limunovom korom, pa dodati sjeckane orahe.
2. Potom spremiti punc masu, tako sto se umute 6 bjelanaca, postepeno doda secer, pa pjenu od 6 zumanaca.U tu smjesu dodati otopljen maslac i brasno.Punc masu preliti preko torte.Vratiti tortu u pecnicu i dopeci.
3. Poslije 20-ak minuta tortu izvaditi iz pecnice, ohladiti je, potom isjeci i posuti secerom u prahu zamirisanim vanilin secerom.

No comments:

Recepti Headline Animator