Potrebno za 4 osobe:
- 500 g paradajza
- manji svjež krastavac
- 1 ljubičasti luk
- 4 grančice korijandera
- 4 kašike slatkog čili sosa
- so, biber
- 4 pileća fileta (po 150 g)
- kašika maslinovog ulja
- slatka mljevena paprika
Priprema:
1. Paradajz i krastavac prepolovite po dužini pa im kašičicom izvadite koštice. Luk oljuštite pa ga kao i paradajz i krastavac narežite na tračice. Lišće korijandera nasjeckajte. U većoj činiji izmješajte povrće, korijander i čili sos, posolite i pobiberite po vlastitom ukusu i stavite u frižider da se marinira.
2. Piletinu operite, osušite, premažite uljem, pa na gril tiganju pržite meso sa svake strane 8-10 minuta. Pospite solju, biberom i mljevenom paprikom i poslužite s mariniranim povrćem.
1. Paradajz i krastavac prepolovite po dužini pa im kašičicom izvadite koštice. Luk oljuštite pa ga kao i paradajz i krastavac narežite na tračice. Lišće korijandera nasjeckajte. U većoj činiji izmješajte povrće, korijander i čili sos, posolite i pobiberite po vlastitom ukusu i stavite u frižider da se marinira.
2. Piletinu operite, osušite, premažite uljem, pa na gril tiganju pržite meso sa svake strane 8-10 minuta. Pospite solju, biberom i mljevenom paprikom i poslužite s mariniranim povrćem.
No comments:
Post a Comment