Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, October 25, 2011

Tjestenina s paprikom i sirom

Potrebno (za 4 osobe):

8 paradajza
3 crvene paprike
8 cena bijelog luka
400 g tjestenine (rezanaca, spageta i sl.)
so
biber
kasika maslinovog ulja
kasicica secera
75 g svjezeg sira
2 kasike vlasca

Priprema:

1. Paradajz kratko prokuhajte u kipucoj vodi da mu napukne kora, oljustite ga, izvadite kostice pa ih narezite na kocke.Papriku ocistite i narezite na tracice, a bijeli luk oljustite.
2. Tjesteninu skuhajte da bude al dente.Ugrijte ulje i przite bijeli luk dok ne porumeni, pa ga izvadite.Na istu masnocu stavite papriku i przite je 5 minuta.Dodajte paradajz i bijeli luk pa zacinite solju, biberom i secerom.
3. Tjesteninu ocijedite i pomjesajte sa umakom od povrca, pospite sve sirom i vlascem i posluzite.

No comments:

Recepti Headline Animator