Prilagođeno pretraživanje

Thursday, October 13, 2011

Krema od sira i bobicastog voca

Potrebno(za 4 porcije)

500 g svjezeg sira (posnog)
125 g nemasnog vrhnja
60 ml limunovog soka(od 1 limuna)
2 omota Dr. Oetker Zelatine fix
80 g secera

Za preljev:

300 g mjesanog bobicastog voca(ribiza, jagoda, borovnica)
1 omot Dr. Oetker vanilin secera

Priprema:

1. Pomijesajte svjezi sir s nemasnim vrhnjem i limunovim sokom.Uz stalno mijesanje elektricnim mikserom dodajte Zealtinu fix i mijesajte jos minutu.Tek sada dodajte secer i mijesajte na nizoj brzini dok se secer ne otopi. Kremu raspodijelite u zdjelice ili salice koje ste prethodno isplahnuli vodom.S instant zelatinom sve je jednostavno i lako: nema cekanja da nabubri, nema zagrijavanja i nema grudica!
2. Ostavite kremu da se najmanje 2 sata hladi u hladnjaku pa je pazljivo odvojite nozem od ruba zdjelice i istresite na tanjur.
3. Voce preberite, operite i ostavite da se dobro ocijedi te 100 g usitnite u kasu.Umijesajte vanilin secer i preostalo voce te preljevu dodajte jos malo secera.

Posluzivanje:

Kremu posluzite s preljevom od voca i po zelji ukrasite svjezim vocem.

No comments:

Recepti Headline Animator