Potrebno:
1,5-2 l vode
800 g teleceg mesa za supu
200 g mrkve
100 g persunovog korijena
50 g korijena celera
2 kasicice Vegete
biber u zrnu
pola glavice luka
1 grancica persunovog lista
1 grancica lista celera
50 g tjestenine za supu
1 kasika paradajz sosa
so
1 kasika nasjeckanog persuna
Priprema:
1. U hladnu vodu stavite meso, mrkvu, korijen persuna i celera narezan na manje komade.Kad voda prokuha dodajte Vegetu, zrna bibera, luk, grancicu persuna i celera te polupoklopljeno kuhajte na laganoj vatri oko 1-1,5 sat.
2. Kuhano meso izvadite i posluzite odvojeno.
3. Supu procijedite i zagrijte do vrenja.Ukuhajte tijesto za supu, umijesajte paradajz, po potrebi posolite, i kratko prokuhajte da bi se tijesto skuhalo.
Posluzivanje:
Prije posluzivanja pospite persunom.
1,5-2 l vode
800 g teleceg mesa za supu
200 g mrkve
100 g persunovog korijena
50 g korijena celera
2 kasicice Vegete
biber u zrnu
pola glavice luka
1 grancica persunovog lista
1 grancica lista celera
50 g tjestenine za supu
1 kasika paradajz sosa
so
1 kasika nasjeckanog persuna
Priprema:
1. U hladnu vodu stavite meso, mrkvu, korijen persuna i celera narezan na manje komade.Kad voda prokuha dodajte Vegetu, zrna bibera, luk, grancicu persuna i celera te polupoklopljeno kuhajte na laganoj vatri oko 1-1,5 sat.
2. Kuhano meso izvadite i posluzite odvojeno.
3. Supu procijedite i zagrijte do vrenja.Ukuhajte tijesto za supu, umijesajte paradajz, po potrebi posolite, i kratko prokuhajte da bi se tijesto skuhalo.
Posluzivanje:
Prije posluzivanja pospite persunom.
No comments:
Post a Comment