Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, November 1, 2011

Paprike punjene piletinom

Potrebno (za 4 osobe):

- 200 g pilećeg fileta
- 100 g ljutkaste dimljene kobasice
- 4 stabljike celera u drškama
- kašika ulja
- po ½ kašičice mlevene paprike, suvog timijana i origana
- 175 g pirinča dugog zrna
- 600 ml bujona
- 250 g pelata
- 4 velike crvene paprike

Priprema:

1. Piletinu operite i osušite, pa je, kao i kobasicu, narežite na kockice. Povrće očistite. Celer narežite na kriške. U širokom tiganju zagrejte ulje, pržite piletinu mešajući oko 4 minuta, a zatim je izvadite. Na preostalom ulju propržite celer (2-3 min.), dodajte mlevenu papriku, timijan, origano i pirinač, nalijte bujonom i krčkajte 10 minuta.
2.Umešajte pelat iseckan na kockice i pustite da se kuha još 10 minuta.
3. Rernu zagrejte na 180 °C. Paprike po dužini prepolovite, izvadite im koštice pa ih poslažite u namašćen pleh (ili u vatrostalnu posudu). U pirinač umešajte kobasicu i piletinu, probajte i po potrebi još začinite, napunite polovine paprika, pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite 25 minuta.

No comments:

Recepti Headline Animator