Prilagođeno pretraživanje

Friday, November 30, 2007

Podvarak sa pirinčem

Potrebno(za 4 osobe):

1 glavica kupusa(oko 1 kg)
50 g mesnate slanine
so,biber
lovor
aleva paprika
mješavina začina
2 supene kašike ulja
100 g pirinča
400 g raženog hljeba
4 paradajza(400 g)-prilog


Priprema:

U zagrijanoj posudi izdinstati sitno sječenu slaninu,dodati sitno sječen crni luk i dinstati dok luk ne omekša.Dodati sitno sječen kupus i uz stalno miješanje i nalivanje vode,dinstati dok kupus ne omekša.Začiniti i dodati alevu papriku,pomiješati i sipati pirinač.Naliti vodom,preručiti u vatrostalnu zdjelu i zapeći u rerni na 180 C Celzijusa.Gotovo jelo dekorisati kriškama paradajza i služiti uz raženi hljeb.

Energetska vrijednost:500 kcal
Sadržaj bjelančevine:15 g(11 %)
Sadržaj ukupnih masti:14 g(25 5)
Zasićenih masti:3 g
Holesterola:15 mg
Sadržaj ugljenih hidrata:82 g(64 %)
Sadržaj natrijuma:1200 mg
Sadržaj vlakana:16 g

No comments:

Recepti Headline Animator