Prilagođeno pretraživanje

Saturday, December 1, 2007

Hilandar torta

Potrebno je:

15 jaja,
300 gr. čokolade za kuvanje,
15 kašika šećera,
125 gr. putera,
250 gr mlevenih oraha,
2 kašike kakaoa,
nekoliko celih oraha za ukrašavanje.

Za koru:

10 jaja,
10 kašika šećera,
10 kašika mlevenih oraha,
2 kašike kakaoa.

Od navedenih sastojaka napraviti koru.Peći oko 30 minuta na 200 stepeni. Dobijenu koru podeliti na 3 dela.U drugoj posudi umutiti sneg od 5 belanaca i 5 kašika šećera.
Fil: 300 gr. čokolade istopiti sa 125 gr. putera na pari.
U istopljenu i prohladjenu čokoladu i puter dodati 5 žumanaca i kašiku po kašiku sneg od belanaca. Filovati.Gotovu tortu ukrasiti sa polutkama oraha.

No comments:

Recepti Headline Animator