Prilagođeno pretraživanje

Friday, December 21, 2007

Kunić u finom umaku

Potrebno (za 4 osobe):

1 kunić(1,2 kg)
60 g pancete(narezane na tanje ploške)
1 žlica Vegete
2 žlice ulja
150 g korjenastog povrća(mrkve,celera,peršina)
80 g luka
2-3 žlice maslinova ulja
1 grančica ružmarina

Umak:

50 ml bijelog vina
1 žličica Vegete
1 žličica škrobnog brašna
100 ml vode
maslinovo ulje sa okusom tartufa

Priprema:

Očišćenog kunića na režite na komade i natrljajte Vegetom.Svaki komad kunića obavijte s 1-2 ploške pancete.Popržite ga na zagrijanom ulju sa svih strana dok ne dobije zlatnožutu boju,a potom ga stavite u vatrostalnu posudu.Na istoj masnoći popržite očišćeno i krupnije narezano korjenasto povrće i luk pa sve zajedno dodajte kuniću.Prelijte maslinovim uljem,pospite ružmarinom,prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stepeni C oko sat i pol.Potkraj pečenja maknite foliju i nastavite peći još oko 20 minuta.Pečene komade kunića izvadite iz pleha,stavite na toplo mijesto,a korjenasto povrće i luk usitnite električnom mješalicom.Usitnjeno povrće stavite u manju posudu,dodajte vino,Vegetu i škrobno brašno koje ste razmutili u vodi.Kratko prokuhajte(oko 2 minute),a potkraj kuhanja umiješajte nekoliko kapi maslinova ulja s okusom tartufa.
Uz pečenog toplog kunića poslužite fuže ili široke rezance,pržene bukovače i topli pripremljeni umak.
Maslinovo ulje s okusom tartufa možete zamijeniti s pastom od tartufa,a jelo će biti najukusnije ako ga prije posluživanja pospete s malo svježe naribanih tartufa.

No comments:

Recepti Headline Animator