Prilagođeno pretraživanje

Sunday, December 16, 2007

Teletina s lukom

Potrebno:

125 dkg teletine od plećke
sok od pola limuna
1 feferon
50 dkg sitnih glavica luka
1 lovorov list
1 kašičica zrnca kardamoma
2 kašike nasjeckanog korijandera ili peršuna
slatko vrhnje
3 kašike ulja
8 dkg maslaca
so,biber

Priprema:

Oljuštite luk i ostavite ga čitavog,a meso narežite na komade velike pout njih ili malo manje.Luk ispržite na 2 kašike ulja i zalijte čašom vode.Dodajte feferon,lovorov list,korijandar,kardamom i malo soli.Dinstajte dok se voda ne ispari.Posebno zagrijte preostali maslac i ulje.Meso miješajte i pržite da sa svih strana dobije boju.Zalijte limunovim sokom,dodajte so,biber i nasjeckano začinsko bilje.Kad provri,umiješajte smjesu s lukom i dobro promiješajte.Pokrijte poklopcem ili dvostrukim slojem aluminijske folije.Pecite 60 minuta u rerni na 180 stepeni C.Povremeno promiješajte i po potrebi dodajte malo vrhnja.
Sok od pečenja možete iskoristiti za pripremu finog umaka.U masnoći sipajte vodu,supu ili vrhnje i miješajte dok se ne otopi karmelizirani sloj nastao tokom pečenja.Ako želite gušći umak u smjesu stavite malo škrobnog brašna otopljenog u vodi.Prokuhajte da se umak poveže i začinite.

1 comment:

Angello said...

Hey nice blog. I really like. Your post are full of thoughts and kind of reflective. Really good blog.
Do you wanna connect to my blog? Check you my blog too ok?
Dont forget to c l i c k thoes y e l l o w writing ok ^_^.
I collecting money for new guitar. Please help me out:-). Tell yours friends too.
In pack you can help me really quickly. I clicked yours ^_^
These are my blogs.
http://guitarvideo-angello90.blogspot.com/
http://cookeryrecipes-angello90.blogspot.com/
http://donatecar-angello90.blogspot.com/
http://wallpapers-angello90.blogspot.com/
Click banners too ok? And join the servers which gonna apear afterwards. Please help me out ^_^
Leave a comment too to show me that ou visited my blog please.
Take care

Recepti Headline Animator