Prilagođeno pretraživanje

Friday, December 21, 2007

Pita sa šampinjonima i paprikama

Potrebno(za 4 osobe):

1 kg svježih šampinjona
200 g kačkvalja
1 kg pečenih oljuštenih crvenih paprika
3 jaja
1 pakovanje lisnatog tijesta
200 ml kisele pavlake
100 ml mlijeka
ulje
so,mljeveni crni biber

Priprema:

U tiganju sa zagrijanim uljem pržimo tanke listove šampinjona.Kada tečnost ispari,dodamo papriku isjeckanu na kocke i posolimo.U dubok sud sipamo mlijeko,dodamo jaja i kiselu pavlaku.Sjedinimo sastojke.Na nabrašnjenoj površini od lisnatog tijesta razvučemo koru i stavimo u nauljenu tepsiju.Nanesemo fil i rendani kačkvalj.Od preostalog tijesta razvučemo novu koru i stavimo u tepsiju.Nanesemo smjesu od mlijeka,jaje i kisele pavlake.Pečemo 30 minuta na 200 stepeni C.Isječemo pitu na komade i serviramu na činiju za serviranje.Stavimo i loptice pavlake.
Uz ovo jelo predlažemo da popijete suho bijelo vino.

No comments:

Recepti Headline Animator