Prilagođeno pretraživanje

Sunday, December 16, 2007

Povrće s karijem

Potrebno:

300 g kuhanog pirinča
2 tikvice(400 g)
200 g šargarepe
1 paprika(100 g)
200 g kuhanog graška
1/2 veze mladog luka
200 g pečuraka
so
kari
2 supene kašike ulja
20 g gustina

Priprema:

Povrće oprati i sitno isjeckati.Na umjereno zagrijanom ulju dinstati povrće dok ne bude skoro gotovo.Začiniti ga,pa naliti sa malo vode u koju smo prethodno umiješali kari i gustin.Ostaviti na vatri 3 minuta.Od kuhanog pirinča napraviti na tanjiru vijenac,a kuhano povrće sipati u sredinu.

Energetska vrijednost:255 kcal
Sadržaj bjelančevina:9 g(13%)
Sadržaj ukupnih masti:8 g(28%)
zasićenih masti:1 g
holesterola:0 mg
Sadržaj ugljenih hidrata:38 g(59%)
Sadržaj natrijuma:600 mg
Sadržaj vlakana:8 g

No comments:

Recepti Headline Animator