Prilagođeno pretraživanje

Sunday, December 16, 2007

Rolada od razljevaka

Potrebno(za razljevke):

3 jaja
6 punih kašika brašna
3 dl mlijeka
malo soli

Priprema:

Rernu zagrijte na najjači stepen.Tepsiju dobro pomastite.U posudu stavite brašno,jaja,mlijeko i so i mikserom umutite.Izvadite tepsiju iz pećnice i na nju izlijte smjesu.Tepsiju vratite u rernu i pecite 20 minuta na 200 stepeni C.

Za roladu:

Razljevak
250 g mljevenog mesa
50 ml ulja
2 kašike umaka od paradajza
1 kašičica mljevene paprike
1 mala glavica luka
100 g žutog sira u šnitama

Priprema:

Pečen razljevak stavite na papir za pečenje.Luk očistite i usitnite.Zagrijte ulje u dubljoj tavi i popržite luk dok ne postane staklast.Dodajte maso i lagano dinstajte oko 10-15 minuta.Sklonite s ringle i pospite paprikom,a potom dodajte sos od paradajza i umiješajte.Vratite na ringlu i još malo prodinstajte.Ravnomjerno pospite meso po razljevku,a potom na meso stavite naribani sir.Uz pomoć papira za pečenje napravite roladu i pažljivo odvojite papir.Po vrhu rasporedite žuti sir i stavite u rernu na 180 stepeni C da se sir otopi.Roladu servirajte toplu.

No comments:

Recepti Headline Animator