Prilagođeno pretraživanje

Sunday, December 16, 2007

Pileći amojkac"Dibari"

Potrebno(za 4 osobe):

4 pileća bataka(600 g)
2 šargarepe("00 g)
so,biber u zrnu
lovorov list
2 supene kašike ulja
30 g brašna
2 čena bijelog luka
500 g karfiola
400 g crnog hljeba

Priprema:

Meso isjeći na komade i kuhati ga uz dodatak šargarepe i začina.Na pola kuhanja u supu dodati cvjetove karfiola.Kad su meso i karfiol gotovi,supu procijediti.Sa mesa skinuti kožu i kosti,pa meso isjeći na komade.Na zagrijanom ulju popržiti brašno,dodati bijeli luk,pa naliti supom u kojoj se kuhalo meso.Sos kuhati 5 minuta,u njega vratiti meso i ostaviti da kuha još nekoliko minuta.Na tanjir staviti kuhani karfiol,a pored sipati ajmokac.Dekorisati peršinom i služiti uz crni hljeb.

Energetska vrijednost:545 kcal
Sadržaj bjelančevina:44 g(33%)
Sadržaj ukupnih masti:15 g(26%)
zasićenih masti:2 g
holesterola:120 mg
Sadržaj ugljenih hidrata:57 g(42 g)
Sadržaj natrijuma:970 mg
Sadržaj vlakana:9 g

No comments:

Recepti Headline Animator