Prilagođeno pretraživanje

Thursday, December 20, 2007

Bijela čorba s knedlama od sira

Potrebno(za 4 osobe):

150 g sira
500 ml mlijeka
200 ml kisele pavlake
500 ml vode
3 kašike brašna
1 jaje
1 kašika mješavine začina
1 kafena kašika mirođije
ulje
so,mljeveni crni biber

Priprema:

Pržimo brašno u tiganju sa zagrijanim uljem.Dodajemo vodu,mlijeko,mješavinu začina i miješamo žicom za mućenje.Izdrobimo sir viljuškom i dodamo 1 jaje i 3 akšike brašna.Pomoću 2 kašike uzimamo od smjese sa sirom,jajima i brašnom i formiramo knedle.Knedle dodajemo u šerpu sa zagrijanim mlijekom i vodom.Čorbu začinimo mirođijom i promiješamo.Kad knedle isplivaju na površinu,šerpu sa čorbom sklonimo sa šporeta.U činiju za serviranje čorbe stavimo kiselu pavlaku.Potom sipamo čorbu.Ukrasimo francuskim peršunom.
Uz ovo jelo predlažemo da popijete kvalitetno suho bijelo vino.

No comments:

Recepti Headline Animator