Potrebno(za 4 osobe):
500 g pilećih grudi
200 g krugova šunke
1 kašika majoneze
1 korijen celera
1 kašika mješavine začina
peršun
1 kašika senfa
200 g sjeckanih mariniranih šampinjona
200 ml kisele pavlake
200 g pirinča
ulje
so,mljeveni crni biber
Priprema:
U šerpu sa zagrijanom vodom na šporetu stavimo pirinač da se kuha.Pileće grudi sjeckamo na kocke i stavimo da se kuhaju u drugoj šerpi sa zagrijanom vodom.Krugove šunke isječemo na duguljaste komade.Sitno izrendamo korijen celera,a sitno isječemo peršun i šampinjone.Skuhani komad pilećeg mesa izvadimo iz šerpe i stavimo u dublji sud.Skuhani pirinač procijedimo,properemo hladnom vodom i dodamo u sud sa pilećim mesom.Dodamo šampinjone,peršun,šunku,izrendani korijen celera,senf,kiselu pavlaku,majonezu i 1 kašiku mješavine začina.U sud dodamo ulje,mljeveni crni biber,posolimo i miješamo dok se sastojci ne sjedine.Uz pomoć sprave u formi kupe salatu nanesemo na činiju za serviranje.Ukrasimo listovima spanaka.Nekoliko krugova crvene paprike stavimo na 2 strane kupe,kao i 3 kruga krastavaca.Na sredinu kupe stavimo francuski peršun.
Uz ovo jelo predlažemo da popijete kvalitetno suho bijelo vino.
No comments:
Post a Comment