Prilagođeno pretraživanje

Sunday, December 16, 2007

Teletina sa sirom

Potrebno:

4 teleća odreska
300 g blitve
2 kašike brašna
80 ml ulja
180 g sira grojera
1 kašika vegeta

Za umak od paradajza:

1 limenka sitnog paradajza u sosu
3 kašike maslinovog ulja
2 česna bijelog luka
100 ml pasiranog paradajza
80 ml vode
1 kašičica šećera
1 kašika svježe narezanog bosiljka
1 kašika vegete

Priprema:

Teleće odreske omekšajte batom za meso,pospite vegetom,a zatim uvaljajte u brašno.Pecite ih na zagrijanom ulju sa svake strane oko 10 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.Blitvu kratko prokuhajte u blago posoljenoj vodi,ocijedite i narežite.U dubljoj tavi na maslinovom ulju dinstajte paradajz u sosu,dodajte nasjeckani bijeli luk,pasirani paradajz,vegetu,šećer,vodu.Dinstajte oko 15 minuta,a na kraju umiješajte bosiljak.Na pečene odreske stavite pripremljenu plitvu,a na nju položite ploške sira.Odreske stavite u tavu s paradajzom i poklopljeno kuhajte oko 10 minuta dok se sir ne rastopi.
Teletinu sa sirom poslužite uz kuhanu rižu.

No comments:

Recepti Headline Animator