Prilagođeno pretraživanje

Friday, December 28, 2007

Plavi patlidžani sa sirom

Potrebno(za 4 osobe):

40 dag plavih patlidžana
25 dag sira mozzarelle
10 dag pirea od rajčica
20 g ulja(4 čajne žlice)
veliku žlicu sjeckanog lišća peršina
pola čajne žlice origana

Priprema:

Plave patlidžane ogulite i narežite na ploške 1 cm i blanširajte(stavite ih u cjedaljku iznad ključale vode nekoliko minuta da izgube gorčinu).Patlidžane poslažite u nauljenu vatrostalnu posudu tako da pokriju dno.Na njih dodajte mozzarellu narezanu na listiće.Ako je ostalo kolutića patlidžana,njima prekrijte sir.Pospite sjeckanim peršinovim lišćem i dodajte rajčicu razmućenu u 1 dl vode.Povrće pospite origanom ili mažuranom.Pecite u pećnici 1 sat,u pokrivenoj vatrostalnoj posudi na temperaturi od 180-200 stupnjeva C.

Energetska vrijednost:836 kJ(199 kcal)
Sastav:
Ukupne masnoće:11 g
Zasićene masnoće:7 g
Kolesterol:60 mg
Kalij:493 mg
Natrij:273 mg
Ukupni ugljikohidrati:8 g
Dijetna vlakna:4 g
Šećer(monosaharid):7 g
Bjelančevine:17 g

No comments:

Recepti Headline Animator