Prilagođeno pretraživanje

Friday, December 7, 2007

Zamotuljci od srdela

Potrebno(za 4-6 osoba):

800 g srdela
2 žlice limunova soka(za filete)
40 g krušnih mrvica
2 češnja češnjaka
50 ml maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
3 žlice limunova soka (za nadjev)
2 žličice Vegete
1/2 žličice limunove korice
ulje za prženje

Priprema:

Srdelama očistite utrobu,odstranite glave i srednju kost.Filetirane srdele dobro posušite upijajućim papirom i nakapajte limunovim sokom.U odgovarajuću zdjelicu stavite krušne mrvice,protisnuti češnjak,maslinovo ulje,peršin,limunovu koricu i sok,Vegetu pa sve dobro izmiješajte.
Pripremljenim nadjevom premažite filete srdela,savijte u zamotuljke i prčvrstite čačkalicama.Pržite ih na zagrijanom ulju oko 5 minuta.Uz srdele poslužite masline i rajčice ili salatu po želji.

Savjet:

Upotrijebite veće srdele.Jelo je jednostavno,neobično,a vrlo ukusno,osobito kada planirate druženje s prijateljima uz male zalogaje.

No comments:

Recepti Headline Animator