Prilagođeno pretraživanje

Friday, December 28, 2007

Paella

Potrebno(za 4 osobe):

10 dag bijelog kokošijeg mesa od prsa(bez kože i vidljive masnoće)
10 dag posnih svinjskih odrezaka(bez vidljive masnoće)
5 dag konzerviranih dagnji ili 30 dag očišćenih svježih dagnji
5 dag očišćenih rakova(može i kozica)
10 dag svježe rajčice ili 3 dag konzervirane rajčice
15 dag kuhane mrkve i graška(kao za francusku salatu)
10 dag zelenih mahuna iz konzerve
5 dag zelene paprike
8 dag riže
2,5 dl bujona(čiste juhe bez masnoća
4 dag smeđih maslina
pola dl crnog vina(do 12 % alkohoka i bez ostataka šećera)
papar po želji
veliku žlicu sjeckanog lišća peršina

Priprema:

Pileće i svinjsko meso operite,malo posolite i ispecite na tavi bez masnoća,podlijevajući toplom vodom.Kada voda ukuha,meso je gotova.Svježe školjke dobro očistite i operite.Skuhajte mrkvu,grašak i mahune,a rajčice razmutite u bujonu.Ako je svježa rajčica,obavezno je ogulite i izrežite na manje komadiće.Rajčica se lakše guli ako je stavite 2-3 minute u ključalu vodu.Papriku narežite na rezance.Rižu operite,a meso narežite na manje komadiće ili rezance,prema želji.Paellu je najbolje spravljati u plitkoj posudi.U posudu stavite izrezano meso,povrće,rižu,masline te podlijte bujonom.Pecite u pećnici 45 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva C.Kada je gotovo,izvadite i dodajte dagnje,rakove,sjeckani list peršina i 1/2 dl vina.Pecite još 10-15 minuta.Poslužite sa sirom ribancem(parmezanom) i zelenom salatom.

Energetska vrijednost:1071 kJ(255 kcal)
Sastav:
Ukupne masnoće:11 g
Zasićene masnoće:2 g
Kolesterol:53 mg
Kalij:291 mg
Natrij:166 mg
Ukupni ugljikohidrati:21 g
Dijetna vlakna:4 g
Šećer(monosaharid):2 g
Bjelančevine:18 g

No comments:

Recepti Headline Animator