Prilagođeno pretraživanje

Thursday, December 20, 2007

Brzi rižoto s pršutom

Potrebno (za 4 osobe):

250 g riže dugog zrna
3 žlice maslinovog ulja
100 g pršuta
2 češnja češnjaka
80 g luka
200 ml bijelog vina
1 l kipuće vode
2 žličice Vegete Twist riža
60 g badema
20 g naribanog parmezana
1 žlica nasjeckanog peršina.

Priprema:

Na ulju kratko popržite nasjeckani luk.Dodajte pršut narezan na rezance,a zatim rižu.Pržite 2-3 minute,zalijte vinom i kuhajte uz stalno miješanje dok vino napola ne ispari(oko 2 minute).Dodajte protisnuti češnjak,Vegetu Twist riža i nastavite kuhati podlijevajući vrućom vodom oko 15 minuta.Bademe stavite u kipuću vodu,odmah maknite sa vatre i poklopite.Ostavite ih stajati oko 5 minuta,ocijedite,a zatim ogulite.Oguljene bademe posušite na papirnom ubrusu i popržite u tavi bez masnoće.Grubo ih nasjeckajte i pospite s parmezanom i peršinom.Pripremljeni rižoto pospite spomenutom mješavinom i uz to poslužite zelenu salatu.
Pripremljeni rižoto bit će najukusniji ako ga prije serviranja poklopite,ostavite stajati oko 5 minuta,a zatim poslužite.

No comments:

Recepti Headline Animator