Prilagođeno pretraživanje

Thursday, December 20, 2007

Pizza sa prazilukom,šampinjonima,salamom i mozzarella sirom

Potrebno(za 20 komada):

400 g brašna
pola kašičice soli
1 pakovanje suhog kvasca
2 kašike maslinovog ili pšeničnog ulja
100 ml mlake vode

Za nadjev:

1 praziluk
1 češanj bijelog luka
1 tuba pirea od paradajza
500 g svježeg paradajza
so,biber
100 g šampinjona
125 g mozzarella sira
parmezan
1 kašika mirođije
8 šnita salame

Priprema:

Pomiješajte brašno,so i kvasac pa od te smjese zamijesite brašno miješajući ga sa uljem i vodom.Ostavite tijesto da naraste minuta.
Nadjev:
Očistite,operite i isjecite na kolutove praziluk.Očistite i isitnite bijeli luk pa ga izdinstajte u ulju zajedno sa prazilukom.Dodajte pire od paradajza i svježi paradajz isječen na kolutove.Posolite,pobiberite pa sve zajedno kuhajte još oko 10 minuta.
U međuvremenu,očistite i isjecite na kriškice šampinjone.Mozzarella sir isjecite takođe na kriške.
Tijesto za picu razvijte u plehu koji je obložen papirom za pečenje.Po tijestu ravnomjerno rasporedite sos od paradajza i parmezana,mirođije,salame,šampinjone i mozzarella sir.Ostavite pizzu da odstoji 15 minuta,a zatim je pecite 25 minuta,u rerni koju ste prethodno zagrijali na 200 stepeni C.

No comments:

Recepti Headline Animator