Prilagođeno pretraživanje

Friday, December 28, 2007

Lazanje

Potrebno(za 4 osobe):

10 listova tijesta za lazanje
25 dag svinjetine od mišića(bez vidljive masnoće)
2 dag suhe slanine
5 g ulja(1 čajna žlica)
5 dag koncetrata rajčice
2 dl juhe (bez masnoće)
10 dag crvenog luka
2 režnja češnjaka
velika žlica sjeckanog lišća peršina
velika žlica origana
čajna žlica slatke crvene paprike
5 dag sira ribanca(vrećica)

Bešamel umak:

2 dl mlijeka
5 g margarina
4 dag(2 velike žlice )brašna

Priprema:

U posudu stavite ulje,sjeckani luk,češnjak i slaninu te propirjajte.U međuvremenu meso očistite od vidljivih masnoća i sameljite.Dodajte ga u posudu i pomiješajte sa svim sastojcima u posudi,dodajte rajčicu i začine te podlijte sa 1 dl juhe.Kuhajte pola sata podlijevajući s ostatkom juhe.Pri kraju kuhanja dodajte sjeckani list peršina.U drugoj posudi zakuhajte pola od ukupne količine mlijeka i margarin.Kad mlijeko zakipi,maknite ga s vatre,ulijte razmućeno brašno i vratite posudu na vatru.Miješajte dok se umak ne zgusne.Primjereno nauljenom limu,(20x35 cm) dno prekrijte tijestom za lazanje.Poviše stavite pola mesa,dodajte 1/3 bešamel umaka i pospite trećinom vrećice sira ribanca.Sve prekrijte sljedećim redom tijesta,dodajte ostatak mesa,drugu trećinu bešamel umaka i pospite trećinom vrećice sira ribanca.Na kraju složite ostatak tijesta,dodajte bešamel umak i pospite preostalim sirom ribancem.Pecite u pećnici 35-40 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva C.Poslužite uz zelenu salatu.

Energetska vrijednost:1193 kJ(284 kcal)
Sastav:
Ukupne masnoće:12 g
Zasićene masnoće:8 g
Kolesterol:50 mg
Kalij:425 mg
Natrij:212 mg
Ukupni ugljikohidrati:24 g
Dijetna vlakna:2 g
Šećer(monosaharid):5 g
Bjelančevine:20 g

No comments:

Recepti Headline Animator